K’hoa-ceremoni med Lourdes Huanca

Dag; Söndagen den 19 februari 2023

Tid: från 11.00 till 16.00.

Plats: Hjulsta ekoodling (hitta här)

Välkommen till en fältdag med vår besökare Lurdes Huanca, ledare för FENMUCARINAP. Lourdes är på en turné i Europa och rapporterar om kränkning av mänskliga rättigheter i Peru efter högerkuppen mot president Castillo. ( Om du vill veta mer om c. Lourdes Huanca klicka här)

Denna dag har vi som en central akt K’hoa-ceremonin, en tackritual till Pachamama, som en del av ursprungsbefolkningens motstånd. En avkoloniseringsakt för solidaritet och kampen med bönderna och folket. K’hoa-ritualen är planerad att äga rum mellan 14:00 och 15:00.

  Ceremonin kommer att regisseras av Isabel Rosado och Nair Alejandra Peñalossa Velasco.

  Rossana Mercado-Rojas, medlem i Lima Artist Collective: Hysterix y la Decoloniala, är inbjuden.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *