På helger

Den nionde skördefesten och grannskapsinitiativet nu på söndag(08 oktober 2023) Kl. 15-18 i Hjulstaodling. Den här veckan har vi som tema: ”Elsa Grave en författarinna med gröna visioner”.

Den här gången har vi utställning och föreläsning om en författarinna som har haft inte bara böcker som är inriktade till naturen utan en aktivist som grundade Miljöpartiet, Elsa Grave. Vid 16;00 tiden kommer Hennes dotter Anne-Marie Grave att hålla en kort föreläsning om sin mamma och hennes betydelse för miljö och klimatet i Sverige som är aktuell fråga.

Efteråt kommer Rafael att informera lite kort om föreningen och en vision som heter Från DEKO-gårdar till DEKO-byar som är intressanta för de som bor i Järvafältområdet, för människor med olika bakgrund som vill engagera sig för klimatomställning . Sedan alla får ställa frågor och diskutera om bl.a. , Elsas bidrag, klimat-och samhällsfrågor i Järvafältet.

Vid 17 tiden fortsätter vi umgås och pratar med varandra. Musik från nätet i vår potent högtalare finns hela tiden för de som kan önska sig att lyssna och även dansa. Själv klart kommer att finnas musik från hela världen.

Maten och dricka, som föreningen bjuder, finns hela tiden från kl. 15 till 18. Den har gången bjuder vi på super god eko-socialistisk vegansoppa och andra maträtter med kött. Maträtter varierar lite beroende på antal deltagare som anmäler sig. Men alltid finns både vegetariska och icke-vegetariska, en del är tillagade med våra ekologiska råvaror.

Som vanlig våra besökare har möjlighet att köpa veckans färdiga grönsaker såsom potatis, grön kål, rödbetor, morötter, mangold, salvia och jordärtskockor med rabatterade priser. Läs mer om säsongens produkter på https://hjulstaodling.gulliga.se/sasong-2023/ för andra information såsom hur ni hittar oss följa via menyn i denna sida.

Alla är välkomna att lämna förslag till nästa träffar och även aktivera sig i de kommande evenemangen. Vi tackar det ekonomiska stödet från Grannskapsinitiativet som drivs av Svenska POSTKOD stiftelsen. . Ring gärna till Rafael på 0703411143

Följande affisch visar ungefär det som har hänt på söndagar

Ring gärna på 070-34 111 43 eller skriv till Rafael på rafael05@yahoo.com