Försvara ”Hjulsta ekoodling”!!

Stoppa Blåvägens provokation!

Bakgrund

Som allmänheten vet föreningen för Den GULLIGA Folkrörelsen har drivit ”Hjulsta ekoodling” sedan 2014. Odlingen är ganska känd och populär p.g.a. att vi producerar ekologiskt grönsaker och säljer de på humana priser. Även om vi inte odlar store mängder många som deltar på olika sätt i verksamheten för att lära sig, för hälsanskull och för klimatet. Som vi informerade tidigare har vår förening drivit ungdomsverksamhet tillsammans med den ny bildade förening ”Det gror i Betongen”

Från och med förra året driver vi en ny form som vi kallar för ”gerillaodling”. Anledningen är att Blåvägen vägrar följa den ursprungliga muntliga överenskommelsen. Alltså kom överens Blåvägen och vår förening för DGF i starten att ”Hjulsta ekoodling ” skulle drivas i kommunens mark, där Blåvägen har ett förstahandskontrakt, tills vår förening(som inte har kontrakt) skulle hitta ett bättre ställe. Vår förening har varit aktivsökande av mark i nya ställen t.ex i ”Hästa gård”, Eggeby gård och Sigtuna kommun, men vi har inte lyckats hittills.

Varför Blåvägen vill att avhysa oss?

  2018 vår förening bestämde ockupera som protest en övergiven mark i ”Hästa gård”. Demonstrationen hade polistillstånd, trots att vi utövade liten del civilolydnad (läs mer om detta här: https://eko.gulliga.se/) då Blåvägen istället för att stödja vår rättvisa aktion för klimatet och omställning började hota oss med avhysning från Hjulsta. Enligt Ulla Maj för att inte bli förknippad i vår aktion.

År 2019 har, Blåvägen för att försöka pressa oss att lämna platsen, kopplade bort vår elförsörjning, vilket saboterade delvis säsongens aktiviteter och försäljning av ekogrönsaker. I söndags den 2 maj 2021) meddelade oss Ulla Maj att vi måste städa i vår odlings plats, vilket är planerad med deltagande av våra medlemar. Men i torsdags den 6 maj 202 har, på provocerande sätt, börjat samla bara användbara saker som ”skräpp” för att slänga till en container.

Vad ska vi göra?

 Våra medlemar blev upprorda efter denna provokation. Därför kallas alla våra medlemar och sympatisörer till ett akutmöte nu på söndag 9 maj kl 14 på vår odlings plats.  I mötet kommer vi att diskutera strategin och taktik för att försvara ”Hjulsta ekoodling”

Mer detaljerade information om vår odlingsverksamhet kan läsas i vår hemsida: hjulstaodling.gulliga.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *