Nu är försäljning för säsongen 2020 på gång

Trots svårigheter av olika slag har, odlingen i Hjulsta ekoodling blivit lyckad även denna säsong. Vädret var ovanligt kallt i våras.

Vår rättighet till marken är fortfarande odefinierad p.g.a. att Blåvägen vill att vår odling flytas från Hjulsta. Trots att ,enligt vårt muntligt avtal, föreningen skulle stanna tills vi hittar ett bättre alternativ.   Med detta syfte har Blåvägen kopplat bort vår elförsörjning till platsen.  Men föreningens styrelse håller fast om att, vi stannar och driver vidare Hjulsta ekoodling, så länge vi inte hittar annat bättre alternativ. Ordföranden i vår förening har skickat ett brev till Ulla Maj, som är VD i Blåvägen, för att vi ska sätta oss och diskutera och lösa problemet. Men inget positiv svar hittills.

Från och med vecka 30( juli20-26) börjar vi med försäljningen med kvitto av våra ekologiska grönsaker.Obs! vår förening deklarerar vår försäljningen till skatteverket och betalar skatt om det krävs.

 Kort kan man säga att vi odlar ungefär samma produkter som förra säsongen 2019 men i år kommer att bli mer potatis, bondbönor och sallad men inga broccoli.  Den uppdaterade tabellen med produkter och priser kan man läsa via menyn säsong 2020.

Passa på att vi säljer i princip med gamla priser trots att nästan allt har blivit dyrare på marknaden

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *