Klimatkampen närmar sig till järvafältet!!

Vår förening deltar kontinuerligt i manifestationer som rör klimatförändringarna. Alla uppmanas att komma till Rinkeby torg 6 december kl 12  och delta i Fridays For Future (FFF)  skolstrejk! Vår förening kommer att delta med två banderoler och flygblad som handlar om stadsodling och klimat. Föliande är vår text till en flyggblad:

Järvafältet för hållbar matproduktion/klimatet!

Greta och ungdomar över hela jordklotet har börjat utmana vuxenvärlden och kräva att vi gör något för att stoppa klimatförändringarna. Omfattande omställningsåtgärder behövs för att mänskligheten ska klara krisen.

     Stockholm, till skillnad från t.ex Södertälje och andra platser, förvärrar klimatkrisen: t.ex.  Istället för att bygga infrastruktur för lokal matproduktion, såsom bevattningssystem, bygger man Förbifart Stockholm.

     Stockholms kommun äger 250 hektar mark på Järvafältet  (”Hästa gård”) där större delen är odlingsbar. Men istället för att uppmuntra lokala odlingsinitiativ har man gett kontraktet till ett byggföretag – PEAB – som enbart ”sköter om” markytorna.

     Att, som Sverige gör, huvudsakligen leva på importerad mat är inte hållbart. Stadsodling behövs för att skapa lokal produktion, ett tryggt och inkluderande samhälle, gröna jobbtillfällen och friska ekosystem och biologisk mångfald.

      Därför kräver vi:

Att politikerna skapar ett ”Stadsodlingskontor” och tillhandahåller mark till olika föreningar och sociala företag som vill driva lokal matproduktion.

     Vår förening har kämpat på olika sätt för att etablera stadsodling, utan hjälp från politiker och motarbetat av tjänstemän.

Kom gärna, diskutera och kämpa med oss i vår odlingsplats (www.hjulstaodling.gulliga.se) eller ring Rafael på 070-34 111 43

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *