EU-migranter startar ”gerilla” odling för klimatomställning men byråkrater och politiker saboterar!

Den 27 juni 2024 blev avhyst en grupp EU-migranter från sitt läger i Akalla område detta blev rapporterade i följande medier som länks:

  1. I Nyhetsbyrån Järva:  https://www.nyhetsbyranjarva.se/eu-migranternas-lager-jamnat-med-marken/
  2. Här Rafael berättar om EU-migranter i Folkets Husby:
@husby_arbetarblad

Varje tisdag året om! Snack på Socialt center!

♬ originalljud – Husby arbetarblad

Efter avhysning har en grupp EU-migranter bestämt sig för att starta en mindre ”gerilla odling” i vårt odlingsområde på en plats som varit övergiven i minst i tio år. Vi anser att ekologiska och lokalproducerade livsmedel kommer att bli en nyckel till vår överlevnad i framtiden med tanke på den akuta klimatkrisen.

Vår gulliga förening har, som ett tecken på solidaritet, hjälpt EU-migranterna med bl.a. verktyg och plantor. För att sköta odlingen har de byggt improviserade ”tält” och små kojor.

Men fredagen den 27 juli avhysades igen av ett företag som heter ”Grön stad” med hjälp av polisen. Medier som Nyhetsbyrån Järva och SVT-Rinkeby har varit på plats men det hjälpt inte för att hindra avhysningen.

För oss är det självklart att argumentera för EU-migranternas rättigheter och mot den omänskliga rasistiska behandlingen från framför allt högerpolitiker och tjänsteman. Som liknar Israel mot Palestina.

 Vår förening som kämpar för klimatet och rättvisan uppmanar alla krafter att stödja på alla sätt våra EU-migranter . Adressen och mer information om vår föreningsverksamhet finns i hjulstaodling.gulliga.se eller ni får ringa till vår fältansvarig Rafael på: 070-3411143.

Läs mer om Anne-Marie Graves text till Polisen angående avhysning:

De : Anne-Marie Grave <hemstickerskan@yahoo.fr>

À : registrator.polisen@polisen.se <registrator.polisen@polisen.se>

Objet : avhysning i Lunda, Hjulsta

Ang. muntligt aviserad avhysning av romer i ett litet läger på Hjulsta f.d. kolonilottsområde

Idag får jag veta av Cerasela-Elena Vasile vars ombud jag är, se bilaga, att polisen ämnar avhysa hennes läger imorgon.

Jag protesterar skarpt mot detta. det är bara Kronofogden som ska av hysa och då får de minst en vecka på sig. Dessa personer i detta läger känner jag väl. De är här för att jobba, inga turister, och de har placerat sig så att de inte stör någon. De bor utefter järnvägen. De har tillgång till toaletter och är allmänt skötsamma. alla deras läger som de haft tidigare, som jag följt, har varit välskötta och städade. Dessa personer, de flesta romer, en del är analfabeter, är så diskriminerade i sitt hemland Rumänien att de måste resa till Sverige och tigga, plocka pant och ta diverse städjobb och andra vita jobb. De vill inget hellre än att jobba och göra rätt för sig.  De hus(skjul) de bygger är ändamålsenliga för dem och det är en skam att Stockholm stad inte har ordnat en  billig campingplats till dem. Vi är många frivilliga som skulle kunna sköta om det. En campingplats för utsatta EU-migranter som vill arbeta , betalar för sig och skriver på ett kontrakt, där de förbinder sig att söka arbete och studera svenska, sopsortering och samhällskunskap. 

Så var snäll och avhys dem inte! Det är inhumant och liknar mest etnisk rensning.

Mvh,

Anne-Marie Grave

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *